Translate

2017. március 28., kedd

Visszatérés! - Milyen időjárási körülmények között szeretsz horgászni?

Nem egyszer fordul elő, hogy különböző okok miatt nem tudunk kedvenc elfoglaltságunkra a horgászatra elegendő időt fordítani. Olyan elfoglaltak lehetünk, hogy akár hetekre vagy hónapokra el is felejthetjük a horgászatot. Amikor pedig lehetőség adódna, persze az időjárás tesz nekünk keresztbe.
Én is így jártam a napokban, remélhetőleg most változás lép életbe.

Van most időm szerencsére kicsit az írással is foglalkozni, ezért nem is szaporítom a szót, cselekszem és ha már aktuális ez a téma leírom gondolataimat. 😊 Ezennel visszatérek az aktív blogoláshoz.

Vannak horgászok, akik tartják magukat az elveikhez, miszerint ha lehetőség adódik mindig minden körülmények között horgásznunk kell. Igen, talán ez rendben is lenne, de nem minden horgász egyforma. Sok - sok tényező befolyásolja magát a horgászatot (hőmérséklet, szél, csapadék stb.. lehetne sorolni, ez csak általánosító meghatározás.) 

Ezek a tényezők azok, amiknek hatalmasan nagy szerepe van és befolyásolhatja sikerünket. Vannak horgászok, akik ezeknek a tényezőknek való megfelelése esetén kezdenek el horgászni. Nagyon nehéz lenne pont azokon a napokon horgászni, melyeken minden tényező adott a sikeres horgászatra. Valljuk be, ha ezek alapján horgásznánk, akkor nem sok horgászattal eltöltött óráink, napjaink lennének. Maximum kedvelhetjük abban az időszakban való horgászatot. És igen, ha lehetőség adódik mindig minden körülmények között horgásznunk kell. Mindenkinek van kedvenc időszaka, amikor szívesen horgászik. Nem mindig horgászhatunk akkor, de minden horgászattal eltöltött perc kincs. Te melyik tényezőben való horgászatot részesíted előnyben?

1 megjegyzés:

  1. Békéshalazásnál kedvencem a nyári derült hajnal. Dévérezésnél, márnázásnál az enyhe, de kissé szeles, borongós csepergős idő ami bejön. Harcsázásnál a fülledt esték. Keszegezésnél a napsütés. Paducozásnál az áradás. Menyhalazásnál a holdvilág hiánya.....fajonként más és más....😆

    VálaszTörlés