Translate

2017. május 9., kedd

Fokhagymás cukorfőzet házilag - Ízesített kukoricák #3


Jó pár horgásztársam követi azt az elvet, hogy a gyári termékek mellett szívesen készíti saját maga a horogra valót. Ezzel sokkal nagyobb dicsőségként kezelve a halat, mert saját kezünk munkája hozta meg az elvárt eredményt. Saját konyhánkban útjára engedhetjük képzelő erőnket és bátran kísérletezhetünk az ízekkel. Most egy fokhagymás főzetet osztok meg veletek. 
Előző részben szintén cukorfőzetet készítettünk mézes - fahéjas ízesítésben. A készítési mód gyakorlatilag ugyanaz, csak a művelet végén méz és fahéj helyett most a fokhagyma kerül a szirupba. 

Az írás az alábbi linken található: 

http://www.horgasz.hu/page/1114/userid/24331/BlogID/2879/akt/1110/html/fokhagymas-cukorfozet-hazilag-ize.html



2 megjegyzés:

  1. Csak legyen időm kipróbálni mind!
    1 érdekesség: a fokhagymás kukoricával míg az Öreg Dunán pontyot, amúrokat és márnát is fogtam, a Mosonin rá se szagoltak. Lehet az hogy víztípusonként más a halak ízlése??? Na ennek kell utánajárjak a nyári szabi alatt....

    VálaszTörlés
  2. Biztos vagyok benne hogy minden vízterületen más a halak ízlése 🙂 1.Szerintem ez befolyásolhatja a helyi horgászok szokása (mivel horgásznak többen) azt hamarabb megkedveli a hal. (Az új táplálékhoz óvatosabban merészkednek oda.) 2. Valamint a természetes táplálék mennyisége. Horgásztam olyan tavakon, ahol nagy mennyiségű kagyló található a vízben, itt sokkal nagyobb eséllyel fogtunk halat kagylós alapú etetéssel, mint sem másfajta stratégiával. Véleményem szerint egy vízterületet több év múlásával ismerhetünk meg. Adottságait, titkait, halait. Ezért jó a helyi horgászokat is megkérdezni, lényegesebben rövid idő alatt ismerhetjük meg az adott víztipust, de úgyis a saját tapasztalat lesz a fő mérvadó. Kiváncsian várom azt, hogy te mire jutsz ebben a kérdésben 🙂

    VálaszTörlés