2017. május 9., kedd
Fokhagymás cukorfőzet házilag - Ízesített kukoricák #3
Jó pár horgásztársam követi azt az elvet, hogy a gyári termékek mellett szívesen készíti saját maga a horogra valót. Ezzel sokkal nagyobb dicsőségként kezelve a halat, mert saját kezünk munkája hozta meg az elvárt eredményt. Saját konyhánkban útjára engedhetjük képzelő erőnket és bátran kísérletezhetünk az ízekkel. Most egy fokhagymás főzetet osztok meg veletek.
http://www.horgasz.hu/page/1114/userid/24331/BlogID/2879/akt/1110/html/fokhagymas-cukorfozet-hazilag-ize.html
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Csak legyen időm kipróbálni mind!
VálaszTörlés1 érdekesség: a fokhagymás kukoricával míg az Öreg Dunán pontyot, amúrokat és márnát is fogtam, a Mosonin rá se szagoltak. Lehet az hogy víztípusonként más a halak ízlése??? Na ennek kell utánajárjak a nyári szabi alatt....
Biztos vagyok benne hogy minden vízterületen más a halak ízlése 🙂 1.Szerintem ez befolyásolhatja a helyi horgászok szokása (mivel horgásznak többen) azt hamarabb megkedveli a hal. (Az új táplálékhoz óvatosabban merészkednek oda.) 2. Valamint a természetes táplálék mennyisége. Horgásztam olyan tavakon, ahol nagy mennyiségű kagyló található a vízben, itt sokkal nagyobb eséllyel fogtunk halat kagylós alapú etetéssel, mint sem másfajta stratégiával. Véleményem szerint egy vízterületet több év múlásával ismerhetünk meg. Adottságait, titkait, halait. Ezért jó a helyi horgászokat is megkérdezni, lényegesebben rövid idő alatt ismerhetjük meg az adott víztipust, de úgyis a saját tapasztalat lesz a fő mérvadó. Kiváncsian várom azt, hogy te mire jutsz ebben a kérdésben 🙂
VálaszTörlés