Translate

2017. április 18., kedd

Ízesített kukoricák #1 - Az ananászos kukorica

Már az ősidők óta használunk fűszereket, aromákat ételeink finomabbá tételére. A horgászatba is efféle okból szivárgott be, mégpedig azért, hogy az akkori csalikat még inkább ízesebbé, fogóssá tegyük. Minden újdonság elindít valami újat, amivel hatalmas változások lépnek felszínre. Napjainkban rengeteg kiváló termék közül válogathatunk, amiket előszeretettel használok, de szívesen készítek és alkalmazok saját recept alapján ízesített csalikat. Sikeresebbek lehetünk ha aromásított csalival és etetőanyaggal horgászunk? 


 A válasz elsőre egyszerű lehet, azonban egy meglehetősen 
összetett dologról beszélünk, ugyanis minden vízterület más. Ha egy ízesített csalival eredményesek vagyunk egy vízterületen, akkor az nem garancia arra, hogy más horgászvízen is sikeresek leszünk azzal. Máshogyan viselkednek a halak,  sok - sok tényező befolyásolja a csali sikerességét és ezekkel meg kell küzdenünk. Napjaink horgászatában már - már annyiféle csalival és aromával találkozunk, hogy igazán egyszerű dolgunk lehet egy - egy jó csalikombináció összeállítására, azonban én és úgy vélem még jó pár horgásztársam követi azt az elvet, hogy a gyári termékek mellett szívesen készíti saját maga a horogra valót. Ezzel sokkal nagyobb dicsőségként kezelve, mert saját kezünk munkája hozta meg az elvárt eredményt. Saját konyhánkban útjára engedhetjük képzelő erőnket és bátran kísérletezhetünk az ízekkel. 

Az idei első halamat a házilag készített ananászos ízesítésű kukoricával fogtam. Beszámoló ide kattintva elérhető. Most bemutatom azt, hogyan is készítettem a csalit:

1.lépés
Vásároljunk egy ananászt, én konzerv ananászt vásároltam az is tökéletesen megfelel.


2.lépés


A felkockázott ananászt tegyük egy magas falú tálba és botmixerrel csomómentesre turmixoljuk össze.



     3.lépés
       
 
Az összeturmixolt ananászt egy kis vaníliás cukorral édesítem.
 

4.lépés
Turmixoljuk össze újból, ha sűrű, akkor hígítsuk vízzel.  Ez az a pillanat, amikor színezhetjük, tovább fokozhatjuk az ízeket.. Készíthetünk - pálinkás, mézes, fahéjas - ananászos ízvilágot. Bármilyet amihez a kedvünk támad, a halak jutalmazni fogják.



     Etetőanyagnak ízesíteni vagy akár dipnek is használhatjuk.



 5.lépés

Készítsük ki a kukoricákat egy üvegbe, majd töltsük fel őket az aromával.
 



Elkészült az ananászos kukorica.
        El kell telnie egy kis időnek, míg a kukorica szemek magába szívják az aromát. A legalkalmasabb időszak a készítésére a téli időszak, azonban még nem maradtunk le semmiről. Hideg illetve a melegedő vízben is hatásos. 



1 megjegyzés: